start
program
medverkande
biljetter
samarbeten
sponsorer
press
länkar
karta
kontakt

PRISMA DANS OCH PERFORMANCE

Festivalen Prisma har nu ägt rum. Prisma är en gränsöverskridande festival för olika scenkonster. Detta år var rubriken Prisma Dans och Performance, vilket var något av en syntes av de två tidigare Prismafestivalerna.

Modern, konstnärlig dans blandades med olika exempel på performance-konst och i år utvecklades också tidigare teman, som det platsspecifika: Dans eller performance ute i stadsrummet och på platser som vanligen inte innehåller scenkonst. Detta kan väcka frågor som: Var börjar och slutar scenrummet och föreställningen? Vem äger stadsrummet, och vad har vi staden till?

Anne Pajunen - Music Box II, The RE-turn

Ett tema var också gränslandet mellan dessa konstformer: Var går gränsen mellan dans och performance-konst? Vad finns det för spår och kopplingar mellan dessa uttryck? Vad innebär det att arbeta med kroppen som verktyg? Hur förhåller sig kropp och rörelse till rummet?

Prisma Dans och Performance visade artister och konstnärer på både nationell, lokal och internationell nivå. Olika stilar och stora kontraster, med den gemensamma nämnaren att vilja utforska, kommunicera och skapa förståelse över gränser. Till hjälp för detta arrangerades även föreläsningar och samtal runt de konstnärliga uttrycken samt filmvisningar.

Ett viktigt rum i festivalen var även Kraftstationen Drags. Det är ett arbetslivsmuseum i en gammal kraftstation, belägen i det gamla industrilandskapet utmed Strömmen. Där iscensatte koreografen Anna Källblad en av festivalens större föreställningar.

För övrigt festivalprogram, se rubriken Program i vänsterspalten.

Anita Wernström & Malin Ståhl - Döden och Operasångerskan - Ett Live Performance i tre akter

© copyright PAC 2004 - 2008
logga in administratör | webdesign: c & s